Anasayfa / FORMÜLLER / Hacim Artıran Standart Şampuan

Hacim Artıran Standart Şampuan Formüllerimizin revize süreci devam etmektedir

No : 1367



Print

Hacim Artıran Standart Şampuan

Özellikler

Görünüm: şeffaf.viskoz

pH: 5-6

Stability: Parfümünüz ile stabilite testi yapınız.

Formülasyon

  Faz   Ticari Adı   Kimyasal Adı   Kategori   %
DEİYONİZ SU DEİYONİZ SU 70.60
TEQPON SBA Sodium Laureth Sulfate (and) Cocamidopropyl Betaine (and) Coco-Glucoside 1. Yüzey Aktif 19.00
CELQUAT SC-240C Polyquaternium-10 Kondisyoner 0.20
TEQAMID DCP Palm DEA %85 Kıvamlaştırıcı 1.30
TEQFEEL QUAT Silicone Quaternium-16 (and) Undeceth-11 (and) Butyloctanol (and) Undeceth-5 Kondisyoner 1.00
GLİSERİN (PHARMA) Glycerine pharam grade Yağlandırıcı; Humektan 0.50
E.D.T.A Etilen Diamin Tetraasetik Asit Şelatlama Ajanı 0.10
TEQGUARD BDP Phenoxyethanol, Benzoic Acid, Dehydroxyacetic Asit Koruyucu 1.00
NaCl Sodium Chloride 1.50
CITRIC ACID Citric Acid Kullanımı
TILICINE Tilia argentea Bud Extract; Water, Glycerol, Aktif Madde 5.00

Uyarılar


Verilen tüm formüller yol gösterici niteliktedir. Ürünlerdeki patent hakkı üreticiye aittir

Proses

Deiyonize su alınır içerisine Teqpon SBA ilave edilip çözülünceye kadar karıştırılır.Daha sonra diğer ham maddeler sırası ile karışıma ilave edilir. Homojen bir karışım olduğun da ph ayarlanıp proses sonlanır.

Kale Kimya`dan tedarik edilebilecek Hammaddeler

TEQPON SBA

Sodium Laureth Sulfate ,Cocamidopropyl Betaine ve Coco-Glucoside karışımı. Cilt ve saç için kozmetik temizleme ürünlerinde kullanılır. Konsantre bir bazdır ve 1.yüzey aktif madde olarak kullanılmaktadır.

CELQUAT SC-240C

Saç üzerinde güçlü kondisyoner efekti sağlar. Kullanılırken silikonlarla uyumluluğuna göre ürün seçilmelidir. Şampuan, şekillendirici, serum da ıslak tarama, kuru tarama ve bakım amaçlı kullanılır.

TEQAMID DCP

Noniyonik, kıvam verme ve köpük stabilizasyonu amaçlı yüzey aktif madde. Donmaz. Şampuan, sıvı sabun, duş jelinde kullanılır.

TEQFEEL QUAT

Saç bakım ürünlerinde hacim, renk koruma, Islak tarama kolaylık sağlar. Bakım, termal koruma, hacim, Şampuan, serum, Islak tarama, kuru tarama, renk koruma amaçlı kullanılır.

GLİSERİN (PHARMA)

Gliserin cilt bakım formülasyonlarında en önemli ve en yaygın olarak kullanılan maddelerden biridir. Suda çözünen, kokusuz, renksiz, doğal nemlendirici olan gliserin, yaygın olarak nemlendirici, çözücü veya yağlayıcı olarak kullanılır.

E.D.T.A

EDTA çeşitlerinin en önemli özelliği kompleks yapma kapasitesinin yüksek oluşu ve hidrolize karşı direnç göstermesidir. Ayrıca kompleksin, yükselen sıcaklıkta alkali ortamda kararlı olduğu da önem taşır. Deterjanlarda EDTA çeşitlerinin en önemli fonksyonu perborat ve perkarbonat ağartmasını kararlı yapmaktır. Dekompozisyonu katalizeyen ağır metallerin eser miktarlarının engellemek için % 0,5-0,1 kadar az gereklidir. Sabun:EDTA kalıp sabuna, tuvalet sabunlarına, ve traş sabunlarına renk kaybı ve küf (ekşime, kokma) oluşumunu önlemek amacıyla eklenebilir. Kozmetik ve tuvalet malzemeleri: Temizleyici ve yağ gidericiler:EDTAnın çözünürlüğü ve hidrolize karşı direnci, onu endüstriyel ve kurumsal temizleyici ve yağ gidericilerde kullanışlı yapar. Su taşıyan kalıntıların, temizlenmiş yüzeye yerleşmesini engeller ve boru,nozzle ve tanklarda pul oluşumunu önler. Ayrıca, temizleme prosesinin tamamı boyunca deterjanlıklarını ilerleten yüzey aktiflerle etkileşim içindedirler. EDTA çeşitleri öyle çözünürlerdir ki, birçok formülasyonlarda bulunan fosfatların tamamını veya birkaçının yerini almak için kulanılır. EDTA çeşitleri, emülsiyonlara(yağlayıcı, parlatıcı dahil), su sertliği ve polivalent metal iyonlarının etkisini en aza indirmek için katılabilir.

TEQGUARD BDP

TEQGUARD® BDP Phenoxyethanol, Benzoic Acid ve DeDehydroacetic Acid kombinasyonundan yapılmış geniş spektrumlu bir aktiviteye sahip olan paraben free, formaldehit içermeyen bir koruyucu maddedir. Düşük bir toksisiteye sahip olması ile birlikte, suda çözünür.Kullanım aralığı %0,2-1,2 arasındadır.Durulanmayan ve durulanan formülasyonlarda, katyon ve anyon sistemler dahil olmak üzere çok çeşitli formüllerde uyumludur.saç bakımı, cilt bakımı, bebek ürünleri,şampuanlar,kondisyonrler gibi çok çeşitli ürünlerde kullanılabilir.pH 2 ile 7 arasındaki ürünlerde kullanılmaktadır.

TILICINE

Hacim verici, saçta antistatik etki, hacim sağlayan bitkisel aktif. Koruyucu tabaka oluşturur. Ciltte ve saçta nemlendirme özelliği vardır.

Designed & Developed by CLA23 Web Lab | Copyright © 2019 Kale Kimya