Anasayfa / FORMÜLLER / Şeffaf Sıvı Sabun

Şeffaf Sıvı Sabun Formüllerimizin revize süreci devam etmektedir

No : 1531



Print

Şeffaf Sıvı Sabun

Özellikler

Görünüm: şeffaf,Viskoz

pH: 5.5-6

Stability: Parfümünüz ile stabilite testi yapınız.

Formülasyon

  Faz   Ticari Adı   Kimyasal Adı   Kategori   %
DEIYONIOZE SU Aqua 82.03
COSMACOL AES 70224 Sodium Laurly Eter Sulphate 1. Yüzey Aktif 9.00
TEQIN B 45 Coco amido propyl betaine 45% 2. Yüzey Aktif 3.00
E.D.T.A Etilen Diamin Tetraasetik Asit Şelatlama Ajanı 0.05
TEQGUARD IND Methyl Chloro Isothiazolinone Methyl Isothiazolinone (CIT/MIT) Koruyucu 0.10
TEQAMIN CPO Cocoamidopropylamine Oxide 1. Yüzey Aktif 2.80
GENENCARE OSMS BA Betaine Aktif Madde 0.60
NaCI NaCI 2.00
OLİVE OİL EXTRACT Olive Oil Extract 0.20
OLİVEOİL ESSENCE Kimyasal Adı 0.30
BENZOPHENONE 4 Benzophenone-4 (Sulisobenzon,) UV Filitre 0.02

Uyarılar


Verilen tüm formüller yol gösterici niteliktedir. Ürünlerdeki patent hakkı üreticiye aittir

Proses

Deiyonize su içerisine Sles ilavesi yapılıp çözülünceye kadar karıştırılır.çözündükten sonra kalan girdiler önce yüzey aktiflerden başlayarak ilave edilmeye devam edilir her hammadde çözündükten sonra diğer hammadde ilave edilir,yüzey aktiflerden sonra ayrı bir yerde on katı suda çözünen opaklaştırıcı formüle ilave edilir.sonra kalan girdiler ilave edilerek proses tamamlanır, pH ayarı yapılarak proses tamamlanmalıdır.

Kale Kimya`dan tedarik edilebilecek Hammaddeler

COSMACOL AES 70224

Anyonik, köpüğü yüksek, tuz ile viskozite alabilen yüzey aktif madde. Şampuan, sıvı sabun gibi tüm yağ alma amaçlı ürünlerde kullanılır. şampuan (%8-18), Sıvı sabun (%7-15), Sıvı Detarjan (%5-15),Cam sil(%0.2-1)

TEQIN B 45

Amfoterik, iritasyon düşürücü, yumuşak temizleme etkisi olan ikincil yüzey aktif madde. Şampuan, sıvı sabun, ıslak mendil, duş ve köpük banyoları gibi cilt ve saç temizliği için tüm ürünlerde çok hafif amfoterik yüzey aktif madde olarak kullanılır. B45, yüksek aktif konsantrasyon, en iyi saflık ve iyi köpürme özelliklerine sahip konsantre bir Kokamidopropil Betaindir.

E.D.T.A

EDTA çeşitlerinin en önemli özelliği kompleks yapma kapasitesinin yüksek oluşu ve hidrolize karşı direnç göstermesidir. Ayrıca kompleksin, yükselen sıcaklıkta alkali ortamda kararlı olduğu da önem taşır. Deterjanlarda EDTA çeşitlerinin en önemli fonksyonu perborat ve perkarbonat ağartmasını kararlı yapmaktır. Dekompozisyonu katalizeyen ağır metallerin eser miktarlarının engellemek için % 0,5-0,1 kadar az gereklidir. Sabun:EDTA kalıp sabuna, tuvalet sabunlarına, ve traş sabunlarına renk kaybı ve küf (ekşime, kokma) oluşumunu önlemek amacıyla eklenebilir. Kozmetik ve tuvalet malzemeleri: Temizleyici ve yağ gidericiler:EDTAnın çözünürlüğü ve hidrolize karşı direnci, onu endüstriyel ve kurumsal temizleyici ve yağ gidericilerde kullanışlı yapar. Su taşıyan kalıntıların, temizlenmiş yüzeye yerleşmesini engeller ve boru,nozzle ve tanklarda pul oluşumunu önler. Ayrıca, temizleme prosesinin tamamı boyunca deterjanlıklarını ilerleten yüzey aktiflerle etkileşim içindedirler. EDTA çeşitleri öyle çözünürlerdir ki, birçok formülasyonlarda bulunan fosfatların tamamını veya birkaçının yerini almak için kulanılır. EDTA çeşitleri, emülsiyonlara(yağlayıcı, parlatıcı dahil), su sertliği ve polivalent metal iyonlarının etkisini en aza indirmek için katılabilir.

TEQGUARD IND

CIT/MIT nin geniş spektrumlu etkinliği, mükemmel fiziksel ve kimyasal uyumluluk ve önerilen kullanım seviyelerinde düşük toksisite, formülatörlere diğer ticari koruyuculara ekonomik, etkili ve çevresel olarak kabul edilebilir bir alternatif sunar.Biosit üreten firmalar için yüksek aktivitede çok geniş spektrumlu bakteri, mantar ve mayaya karşı etkili konsantre koruyucu.

TEQAMIN CPO

Kişisel bakımda amfoterik bir yüzey aktif madde, viskozite yapıcılar ve tekstil uygulamalarında emülgatörler ve yağlayıcılar olarak.Köpük oluşturucu ve stabilizatör görevi gördüğü anyonik yüzey aktif cisimleri (yağlı alkol sülfatlar ve yağlı alkol eter sülfatlar) ile iyi uyum gösterir. Anyoniklerin tahriş potansiyelini azaltmaya yardımcı olur, böylece hafif temizleyiciler ve hassas çamaşır deterjanları gibi düşük tahriş edici ürünlerde kullanılmasını önerilir.

GENENCARE OSMS BA

%100 Doğal özellikli, şekerden elde edilmiş nemlendirici ajandır. Osmolit özellik gösterdiğinden hücre içiyle dışı arasındaki su dengesini korur ve cildin nemli kalmasını sağlar. Saç ve cilt bakım ürünleri için uygundur, Ecocert ve Cosmos sertifikası vardır.

BENZOPHENONE 4

270-350 nm arasında; su bazlı ürünlerde UVB ışınlarına karşı korunmasında kullanılır. 0,05-0,1 %

Designed & Developed by CLA23 Web Lab | Copyright © 2019 Kale Kimya