Anasayfa / FORMÜLLER / Sıvı Sabun Kremli

Sıvı Sabun Kremli Formüllerimizin revize süreci devam etmektedir

No : 3


Opak geri yağlandırıcılar ve kondisyoner ajanlar ile desteklenmiş ipeksi hissiyat yaratan sıvı sabun.


Print

Sıvı Sabun Kremli

Opak geri yağlandırıcılar ve kondisyoner ajanlar ile desteklenmiş ipeksi hissiyat yaratan sıvı sabun.

Özellikler

Görünüm: Opak, viskoz

pH: 5,5-7

Stability: Parfümünüz ile stabilite testi yapınız.

Formülasyon

  Faz   Ticari Adı   Kimyasal Adı   Kategori   %
DEIYONIZE WATER Aqua 82.27
E.D.T.A Etilen Diamin Tetraasetik Asit Şelatlama Ajanı 0.20
COSMACOL AES 70224 Sodium Laurly Eter Sulphate 1. Yüzey Aktif 12.00
TEQIN B 30 Coco Amido Propyl Betain % 35 2. Yüzey Aktif 2.00
COSMACOL ELI C12-13 Alkyl Lactat Kıvamlaştırıcı 0.50
FLOCARE C107 Polyquaternium 7 Kondisyoner 0.50
TEQPEARL 771 Sodium Laureth Sulfate (and) Glycol Distearate (and) Cocamide MEA (and) Laureth-10 Estetik Modifiye Ajan 1.00
OPULYN 301/ ACUSOL 301 Sodium styrene / acrylates copolymer Estetik Modifiye Ajan 0.50
TEQOIL 767 PEG-6-Caprylic/Capric Glycerides Yağlandırıcı; Humektan 0.50
TEQGUARD IND Methyl Chloro Isothiazolinone Methyl Isothiazolinone (CIT/MIT) Koruyucu 0.10
CITRIK ACID (MONOHIDRAT)/BBCA Citric Acid 0.03
ESANS Fragrance 0.40

Uyarılar

Opaklaştırıcı kendisinden 5 kat suda seyreltilip prosesin sonunda karışıma ilave edilmesi tavsiye edilir. 


Verilen tüm formüller yol gösterici niteliktedir. Ürünlerdeki patent hakkı üreticiye aittir

Proses

Su alınır, hammaddelere sırası ile ilave edilir.  Opulyn opaklaştırıcısının kendisinden 5 kat suda seyreltilip prosesin sonunda karışıma ilave edilmesi tavsiye edilir. Final pH 5.5 üzerine çıkmamalıdır.  Koku ve boya proses sonunda ilave edilmelidir.  En son tuzla viskozite ayarlanmalıdır.

Kale Kimya`dan tedarik edilebilecek Hammaddeler

E.D.T.A

EDTA çeşitlerinin en önemli özelliği kompleks yapma kapasitesinin yüksek oluşu ve hidrolize karşı direnç göstermesidir. Ayrıca kompleksin, yükselen sıcaklıkta alkali ortamda kararlı olduğu da önem taşır. Deterjanlarda EDTA çeşitlerinin en önemli fonksyonu perborat ve perkarbonat ağartmasını kararlı yapmaktır. Dekompozisyonu katalizeyen ağır metallerin eser miktarlarının engellemek için % 0,5-0,1 kadar az gereklidir. Sabun:EDTA kalıp sabuna, tuvalet sabunlarına, ve traş sabunlarına renk kaybı ve küf (ekşime, kokma) oluşumunu önlemek amacıyla eklenebilir. Kozmetik ve tuvalet malzemeleri: Temizleyici ve yağ gidericiler:EDTAnın çözünürlüğü ve hidrolize karşı direnci, onu endüstriyel ve kurumsal temizleyici ve yağ gidericilerde kullanışlı yapar. Su taşıyan kalıntıların, temizlenmiş yüzeye yerleşmesini engeller ve boru,nozzle ve tanklarda pul oluşumunu önler. Ayrıca, temizleme prosesinin tamamı boyunca deterjanlıklarını ilerleten yüzey aktiflerle etkileşim içindedirler. EDTA çeşitleri öyle çözünürlerdir ki, birçok formülasyonlarda bulunan fosfatların tamamını veya birkaçının yerini almak için kulanılır. EDTA çeşitleri, emülsiyonlara(yağlayıcı, parlatıcı dahil), su sertliği ve polivalent metal iyonlarının etkisini en aza indirmek için katılabilir.

COSMACOL AES 70224

Anyonik, köpüğü yüksek, tuz ile viskozite alabilen yüzey aktif madde. Şampuan, sıvı sabun gibi tüm yağ alma amaçlı ürünlerde kullanılır. şampuan (%8-18), Sıvı sabun (%7-15), Sıvı Detarjan (%5-15),Cam sil(%0.2-1)

TEQIN B 30

Amfoterik, iritasyon düşürücü, yumuşak temizleme etkisi olan ikincil yüzey aktif madde. Ayrıca, ürün sert ve yumuşak suda mükemmel köpük özelliklerine sahiptir. B30, şampuanlar, duş ve köpük banyoları ve sıvı sabunlar gibi cilt ve saç temizliği için tüm ürünlerde çok hafif amfoterik yüzey aktif madde olarak kullanılır

COSMACOL ELI

Deodorantlarda 24 saat deodorant efekti etki verme ve şampuanlarda da düŞük tuz ile kıvam verme özelliği vardır. Cocoamide DEA muadili olarak kullanılan kıvamlaştırıcı. Kozmetikte yağlandırıcı olarak kullanılır. AHA esteridir, enzimatik deo etkisinden dolayı deo etkili ürünler yapılabilir. İritasyon düşürür. Şampuan, sıvı sabun, duş jeli, deodorant, krem de kullanılır. Güneş ürünlerinde spf artırıcı rol oynar.

FLOCARE C107

PQ7, sulu bir poliquaternium-7 çözeltisidir. Şampuanlar için mükemmel bir kondisyonerdir ve cilt temizleyicileri için mükemmel bir yumuşatıcıdır. Bu ürün aynı zamanda cilt temizleyicileri için mükemmel bir yumuşatıcıdır. Sıvı bir el sabunu formülünde birleştirildiğinde, ellere pürüzsüz ipeksi bir his sağlar. Anyonik sürfaktan sistemleri ile uyumludur. Bu son derece önemli kopolimer, saç bakım ürünlerinin ıslak ve kuru özelliklerini iyileştirmek ve cilt bakım ürünlerinde hissi arttırmak için tavsiye edilir

TEQPEARL 771

Sedef görüntüsü veren yüzey aktif madde karışımı.

OPULYN 301/ ACUSOL 301

Sıvı sabun ve şampuanda opak ürün yapmak amaçlı kullanılır. Sıvı el sabunu, şampuanlarda. (%0,25-1) Geniş formülle edilebilirlik, uygun fiyat,soğuk karışım formüllerinde kullanılabilirlik, tuz toleransı. Banyo ve duş jelleri,sıvı el sabunları,şampuanlar da kullanılır.

TEQOIL 767

PEG-6 Caprylic/Capric Glycerides , Yüzey aktif maddelerin çözünürlüğünü artıran suda çözünen bir yağdır. İyi bir geri yağlandırıcıdır.Cilt temizliğinde, şampuanlarda, duş jeli ,sıvı sabun v.s ürünlerde çözücü olarak kullanılabilir .

TEQGUARD IND

CIT/MIT nin geniş spektrumlu etkinliği, mükemmel fiziksel ve kimyasal uyumluluk ve önerilen kullanım seviyelerinde düşük toksisite, formülatörlere diğer ticari koruyuculara ekonomik, etkili ve çevresel olarak kabul edilebilir bir alternatif sunar.Biosit üreten firmalar için yüksek aktivitede çok geniş spektrumlu bakteri, mantar ve mayaya karşı etkili konsantre koruyucu.

Designed & Developed by CLA23 Web Lab | Copyright © 2019 Kale Kimya