Anasayfa / FORMÜLLER / Güneş Sonrası Losyon

Güneş Sonrası Losyon Formüllerimizin revize süreci devam etmektedir

No : 112


Soğuk proses güneş sonrası kremi formülasyonu.


Print

Güneş Sonrası Losyon

Soğuk proses güneş sonrası kremi formülasyonu.

Özellikler

Görünüm: Beyaz Krem

pH: 5-5,5

Stability: Parfümünüz ile stabilite yapınız.

Formülasyon

  Faz   Ticari Adı   Kimyasal Adı   Kategori   %
FLOGEL FG 1000 Carbomer Kıvamlaştırıcı 0.70
TRIETHANOLAMIN (TEA) Triethanolamin (TEA) pH Ayarlayıcı 0.60
DEIYONIZE WATER Aqua 64.20
CERALUTION CPE Aqua (and) Caprylic/Capric Triglyceride (and) Glycerin (and) Ceteareth-25 (and) Disodium Ethylene Dicocamide PEG15 Disulfate (and) Acacia Senegal Gum (and) Xanthan Gum (and) Citric Acid (and) Benzyl Alcohol (and) Ethylhexylglycerin (and) Tocopherol Baz 20.00
ALLANTOIN Allantoin Aktif Madde 3.00
MONO PROPILEN GLIKOL (USP) Mono propilen glikol USP (E1520) Yağlandırıcı; Humektan 0.20
COSMACOL EMI Di C12 C13 Alkyl Malate Yağlandırıcı; Humektan 2.00
D-PANTENOL D-Pantenol %75W (Provitamin B5) Aktif Madde 0.30
LIKIT PARAFIN Liquid Parafine Yağlandırıcı; Humektan 5.00
ISOFOL 20N Octyldodecanol Yağlandırıcı; Humektan 3.00
TEQGUARD BDP Phenoxyethanol, Benzoic Acid, Dehydroxyacetic Asit Koruyucu 1.00

Uyarılar


Verilen tüm formüller yol gösterici niteliktedir. Ürünlerdeki patent hakkı üreticiye aittir

Proses

A fazında su carbomer homojen olana kadar karıştırılır t.e.a. ile nötralize edilir. C fazı kendi içerisinde homojen olana kadar karıştırılır. B fazına C fazı yüksek karıştırma altında çok yavaş ilave edilmelidir. B fazı C fazıyla homojen olana kadar karıştırıldıktan sonra A fazı yüksek karıştırma altında çok yavaş ilave edilmelidir. 

Kale Kimya`dan tedarik edilebilecek Hammaddeler

FLOGEL FG 1000

Transparan, parlak, kıvam veren polimer. Saç jölelerinde 0,3-1% arasında kullanılır. Tuz içeren formülasyonlarda stabil değildir. Nötral pH ta çalışır.

TRIETHANOLAMIN (TEA)

Asitlerin nötralizasyonlarında kullanılır, pH ayarlayıcı. Bulaşık deterjanlarında (LABSA miktarına bağlı olarak değişir), Saç jölesinde (%0,5-0,9), Kremlerde (pH 5,5-6 olacak şekilde) kullanılır.

CERALUTION CPE

Soğuk proses krem,ıslak mendil,losyon,Şampuan,güneş kremi hazırlamak için yag alkolü bazla özel emülsiye sistemi. Askıda tutulması zor güneş filtresi,vitaminleri taşıyıcı olarak rol oynar. Kremler,losyonlar,spreyler:(%10-30),Islak mendil(%5-15),şampuan(%5-10)

ALLANTOIN

Yara iyileştirici, ağrı dindirici, anti-irritant, cilt koruyucu ve pürüssüzleştirici aktif madde İritasyon azaltıcı

MONO PROPILEN GLIKOL (USP)

Kozmetikte ve deterjanda cilt üzerinde yumuşatma etkisi, yüzey aktiflerden gelen cilt üzerindeki iritasyonu azaltmak.

COSMACOL EMI

Kremlerde ve saç ürünlerinde yumuşatma özelliği verir. AHA etkisi vardır. Şampuan (%0,5-1), Saç kremi (%2-4), Krem (%3-5)

D-PANTENOL

Derideki iritasyon, kepek gibi cilt problemlerine karşı kullanılan vitamin. Şampuan, Jöle, Krem, Duş jeli, Islak mendil, Pişik kremi gibi ürünlerde %0,1-0,3 kullanılır.

LIKIT PARAFIN

Cilde yağlılık hissi vererek nemlendirme hissiyatını artırır.

ISOFOL 20N

Emollient yağlandırıcı, dogal wax esterleri gibi losyon ve kremlerde kullanılan yağlandırıcı. Krem ve losyon. İyi bir piğment ıslatma özelliği vardır. Yapışkanlık azaltıcı ve kuru ve iyi bir cilt hissiyatı sağlar.

TEQGUARD BDP

TEQGUARD® BDP Phenoxyethanol, Benzoic Acid ve DeDehydroacetic Acid kombinasyonundan yapılmış geniş spektrumlu bir aktiviteye sahip olan paraben free, formaldehit içermeyen bir koruyucu maddedir. Düşük bir toksisiteye sahip olması ile birlikte, suda çözünür.Kullanım aralığı %0,2-1,2 arasındadır.Durulanmayan ve durulanan formülasyonlarda, katyon ve anyon sistemler dahil olmak üzere çok çeşitli formüllerde uyumludur.saç bakımı, cilt bakımı, bebek ürünleri,şampuanlar,kondisyonrler gibi çok çeşitli ürünlerde kullanılabilir.pH 2 ile 7 arasındaki ürünlerde kullanılmaktadır.

Designed & Developed by CLA23 Web Lab | Copyright © 2019 Kale Kimya