Anasayfa / FORMÜLLER / Antibakteriyel Sıvı Sabun

Antibakteriyel Sıvı Sabun Formüllerimizin revize süreci devam etmektedir

No : 1209


Antibakteriel Sıvı Sabun bakterilerin %99,9unu 10 saniyede etkin bir şekilde yok eder. Gün içerisinde mikroplara maruz kalırız (Cep telefonu, trabzonlar, toplu taşıma araçları?) Kendinizi ve ailenizi mikroplardan koruyun. Cildinizi kurutmadan nazikçe temizler.


Print

Antibakteriyel Sıvı Sabun

Antibakteriel Sıvı Sabun bakterilerin %99,9unu 10 saniyede etkin bir şekilde yok eder. Gün içerisinde mikroplara maruz kalırız (Cep telefonu, trabzonlar, toplu taşıma araçları?) Kendinizi ve ailenizi mikroplardan koruyun. Cildinizi kurutmadan nazikçe temizler.

Özellikler

Görünüm: Opak.viskoz

pH: 5-6

Stability: Parfümünüz ile stabilite testi yapınız.

Formülasyon

  Faz   Ticari Adı   Kimyasal Adı   Kategori   %
DEİYONİZE WATER Aqua 61.10
E.D.T.A Etilen Diamin Tetraasetik Asit Şelatlama Ajanı 0.10
GLİSERİN (PHARMA) Glycerine pharam grade Yağlandırıcı; Humektan 4.00
ELOTANT MILCOSIDE 200 Lauryl Glucoside 2. Yüzey Aktif 7.00
TEQIN B 30 Coco Amido Propyl Betain % 35 2. Yüzey Aktif 5.00
TEQUART CETAC 29 Cetrimonium Chloride Kondisyoner 5.00
SODIUM PCA Sodium PCA Aktif Madde 0.30
BTC 1218-50 Dimethyl Benzyl Ammonium Chloride 50% Aktif Madde 0.30
ACUSOL 880 Peg copolymer Kıvamlaştırıcı 2.00
FRAGRANCE FRAGRANCE 0.50
OPULYN 301/ ACUSOL 301 Sodium styrene / acrylates copolymer Estetik Modifiye Ajan 0.80
TEQGUARD BDP Phenoxyethanol, Benzoic Acid, Dehydroxyacetic Asit Koruyucu 0.90
TEQAMIN CPO Cocoamidopropylamine Oxide 1. Yüzey Aktif 14.00

Uyarılar

Opulyn 301 ayrı bir yerde 10 katı suda çözülüp prosese ilave edilir.


Verilen tüm formüller yol gösterici niteliktedir. Ürünlerdeki patent hakkı üreticiye aittir

Proses

Deiyonize su alınır E.D.T.A ilave edilir , çözülünceye kadar karıştırılır.Sonrasında yüzey aktifler sırası ile ilave edilir ve çözününceye kadar karıştırılır.Diğer ham maddeler sırası ile ilave edilir. Ayrı bir yerde 10 katı suda çözdüğümüz Opulyn 301 prosese ilave edilir. Son olarak esans ilave edilir ve proses sonlanır.

Kale Kimya`dan tedarik edilebilecek Hammaddeler

E.D.T.A

EDTA çeşitlerinin en önemli özelliği kompleks yapma kapasitesinin yüksek oluşu ve hidrolize karşı direnç göstermesidir. Ayrıca kompleksin, yükselen sıcaklıkta alkali ortamda kararlı olduğu da önem taşır. Deterjanlarda EDTA çeşitlerinin en önemli fonksyonu perborat ve perkarbonat ağartmasını kararlı yapmaktır. Dekompozisyonu katalizeyen ağır metallerin eser miktarlarının engellemek için % 0,5-0,1 kadar az gereklidir. Sabun:EDTA kalıp sabuna, tuvalet sabunlarına, ve traş sabunlarına renk kaybı ve küf (ekşime, kokma) oluşumunu önlemek amacıyla eklenebilir. Kozmetik ve tuvalet malzemeleri: Temizleyici ve yağ gidericiler:EDTAnın çözünürlüğü ve hidrolize karşı direnci, onu endüstriyel ve kurumsal temizleyici ve yağ gidericilerde kullanışlı yapar. Su taşıyan kalıntıların, temizlenmiş yüzeye yerleşmesini engeller ve boru,nozzle ve tanklarda pul oluşumunu önler. Ayrıca, temizleme prosesinin tamamı boyunca deterjanlıklarını ilerleten yüzey aktiflerle etkileşim içindedirler. EDTA çeşitleri öyle çözünürlerdir ki, birçok formülasyonlarda bulunan fosfatların tamamını veya birkaçının yerini almak için kulanılır. EDTA çeşitleri, emülsiyonlara(yağlayıcı, parlatıcı dahil), su sertliği ve polivalent metal iyonlarının etkisini en aza indirmek için katılabilir.

GLİSERİN (PHARMA)

Gliserin cilt bakım formülasyonlarında en önemli ve en yaygın olarak kullanılan maddelerden biridir. Suda çözünen, kokusuz, renksiz, doğal nemlendirici olan gliserin, yaygın olarak nemlendirici, çözücü veya yağlayıcı olarak kullanılır.

ELOTANT MILCOSIDE 200

İrritasyonu düşük,doğal, nonyonik yüzey aktif madde.Diğer yüzey aktif maddelerle sinerjik etki oluşturarak özellikle viskozite arttırmaya yardımcı olur.

TEQIN B 30

Amfoterik, iritasyon düşürücü, yumuşak temizleme etkisi olan ikincil yüzey aktif madde. Ayrıca, ürün sert ve yumuşak suda mükemmel köpük özelliklerine sahiptir. B30, şampuanlar, duş ve köpük banyoları ve sıvı sabunlar gibi cilt ve saç temizliği için tüm ürünlerde çok hafif amfoterik yüzey aktif madde olarak kullanılır

TEQUART CETAC 29

Saç kremlerinde ve saç bakım ürünlerinde kullanılan katyonik kondisyoner ajan. Saç losyonları, saç kremleri ve şekillendirme kremleri için antistatik fiksatiflerin imalatında kullanılır. Katyonik bir yüzey aktif madde olarak, bu ürün, örneğin saç üzerinde görünür bir film bırakmadan negatif yüklü yüzeylere emilir.

SODIUM PCA

Sodyum PCA, çeşitli cilt ve saç bakım ürünlerinde nemlendirici bir madde ve cilt yenileyici bir bileşen olarak işlev gören doğal olarak oluşan bir nemlendiricidir. Sodyum PCA öncelikle jeller, kremler, losyonlar, şampuanlar, klimalar, rujlar ve temeller dahil olmak üzere cilt ve saç bakım ürünlerinde nemlendirici bir nemlendirici olarak işlev görür. Tipik olarak %0.2 -4 arasında bir konsantrasyon aralığında kullanılır. Bir nemlendirici, genellikle birkaç hidrofilik (su seven) gruba sahip moleküler bir yapıya sahip olan higroskopik bir maddedir. Bu yapı, nemlendiricilerin emme yoluyla yakındaki havadaki nemi çekmesine ve tutmasına izin verir, su buharını yüzeyin içine veya altına çeker. Bir nemlendirici olarak, sodyum PCA cildi nemli tutmaya yardımcı olur ve ayrıca diğer topikal cilt bakım bileşenlerinin daha iyi performans göstermesine yardımcı olabilir. Yukarıda belirtildiği gibi, PCA cildin NMFNİN doğal bir bileşenidir. Bu nedenle, topikal olarak uygulanan sodyum PCA NMFYİ taklit edebilir.

BTC 1218-50

Dezenfektanlar, Havuz Kimyasallarında kullanılır. Dezenfektan olarak çok geniş bir spektruma hitap eder. Dezenfektan (%2-15), Havuz Kimyasalları (%20-50

ACUSOL 880

Olağanüstü reolojisini ve mükemmel kimyasal uyumluluk sağlayan ev ve endüstriyel uygulamalar için deterjan formülasyonlarında kullanılan hidrofobik olarak modifiye edilmiş, iyonik olmayan polioller (HEUR) kalınlaştırıcı ve stabilizatördür. Asidik veya peroksit esaslı temizleyici formülasyonlarında kullanılabilir noniyonik,sıvı formda ve nötralizasyona gerek olmayan bir ajandır. Kadar% 25e Kadar hidrojen peroksit içeren formülasyonlarda orta viskozite ve kararlılık sağlar, asitler ile uyumludur

OPULYN 301/ ACUSOL 301

Sıvı sabun ve şampuanda opak ürün yapmak amaçlı kullanılır. Sıvı el sabunu, şampuanlarda. (%0,25-1) Geniş formülle edilebilirlik, uygun fiyat,soğuk karışım formüllerinde kullanılabilirlik, tuz toleransı. Banyo ve duş jelleri,sıvı el sabunları,şampuanlar da kullanılır.

TEQGUARD BDP

TEQGUARD® BDP Phenoxyethanol, Benzoic Acid ve DeDehydroacetic Acid kombinasyonundan yapılmış geniş spektrumlu bir aktiviteye sahip olan paraben free, formaldehit içermeyen bir koruyucu maddedir. Düşük bir toksisiteye sahip olması ile birlikte, suda çözünür.Kullanım aralığı %0,2-1,2 arasındadır.Durulanmayan ve durulanan formülasyonlarda, katyon ve anyon sistemler dahil olmak üzere çok çeşitli formüllerde uyumludur.saç bakımı, cilt bakımı, bebek ürünleri,şampuanlar,kondisyonrler gibi çok çeşitli ürünlerde kullanılabilir.pH 2 ile 7 arasındaki ürünlerde kullanılmaktadır.

TEQAMIN CPO

Kişisel bakımda amfoterik bir yüzey aktif madde, viskozite yapıcılar ve tekstil uygulamalarında emülgatörler ve yağlayıcılar olarak.Köpük oluşturucu ve stabilizatör görevi gördüğü anyonik yüzey aktif cisimleri (yağlı alkol sülfatlar ve yağlı alkol eter sülfatlar) ile iyi uyum gösterir. Anyoniklerin tahriş potansiyelini azaltmaya yardımcı olur, böylece hafif temizleyiciler ve hassas çamaşır deterjanları gibi düşük tahriş edici ürünlerde kullanılmasını önerilir.

Designed & Developed by CLA23 Web Lab | Copyright © 2019 Kale Kimya