Anasayfa / FORMÜLLER / Sakal & Bıyık Waxı

Sakal & Bıyık Waxı Formüllerimizin revize süreci devam etmektedir

No : 1343


Sakal Baba sakal ve bıyık şekillendirme waxı, tamamen doğal içerikle oluşturulmuş olup sakal ve bıyıklarınızı şekillendirmeye yönelik tutuculuk sağlar. İçeriğinde bulunan %100 doğal yağlar sayesinde sakal ve bıyıklarınızı besler, güçlendirir.


Print

Sakal & Bıyık Waxı

Sakal Baba sakal ve bıyık şekillendirme waxı, tamamen doğal içerikle oluşturulmuş olup sakal ve bıyıklarınızı şekillendirmeye yönelik tutuculuk sağlar. İçeriğinde bulunan %100 doğal yağlar sayesinde sakal ve bıyıklarınızı besler, güçlendirir.

Özellikler

Görünüm: Opak pasta

pH: 6-6.5

Stability: Parfümünüz ile stabilite testi yapınız.

Formülasyon

  Faz   Ticari Adı   Kimyasal Adı   Kategori   %
A DEİYONİZ SU DEİYONİZ SU 21.60
A E.D.T.A Etilen Diamin Tetraasetik Asit Şelatlama Ajanı 0.10
A POLYOX WSR-301 PEG-90M Estetik Modifiye Ajan 0.20
B TEQFEEL 100 Dimethicone Kondisyoner 1.00
B TEQ HC 40 PEG-40 hydrogenated castrol oil Emülgatör 2.00
B CARNAUBA WAX T3 Carnauba Wax Kıvamlaştırıcı 3.50
B NAFOL 1618 H Cetyl Stearyl Alcohol 50/50 Kıvamlaştırıcı 5.00
B EMULDAC AS 25 Cetearath 25 Emülgatör 5.00
B LIKIT PARAFIN Liquid parafine Yağlandırıcı; Humektan 8.00
B TEQWAX 8104 W Beeswax White Kıvamlaştırıcı 10.00
B SASOLWAX 2528 Microcristaline wax Kıvamlaştırıcı 15.00
B LIPONATE IPM LIPONATE IPM 2.00
B VAZELİN VAZELİN 20.00
C ESANS ESANS 0.60
C TEQGUARD EHGP Ethylhexylglycerin ;Phenoxyethanol Koruyucu 1.00
C BIOSTYLE XH Maltodextrin/VP Copolymer Fixatif- Şekillendirici Polimer 3.00

Uyarılar


Verilen tüm formüller yol gösterici niteliktedir. Ürünlerdeki patent hakkı üreticiye aittir

Proses

A fazı için deiyonize su alınır içerisine Polyox WSR 301 alınır çözülünceye kadar karıştırılıp 70-80 dereceye ısıtılır.Ardından diğer ham maddeler eklenir. B fazı kendi içerisin de karıştırılıp 70-80 dereceye ısıtılır daha sonra iki faz da aynı sıcaklığa geldiğin de A fazı üzerine B fazını ilave edilir. Homojen bir karışım olunca sıcaklık 50 dereceye düşürülür.Sıcaklık 50 derece olduğun da C fazı ilave edilir ve proses sonlanır.

Kale Kimya`dan tedarik edilebilecek Hammaddeler

E.D.T.A

EDTA çeşitlerinin en önemli özelliği kompleks yapma kapasitesinin yüksek oluşu ve hidrolize karşı direnç göstermesidir. Ayrıca kompleksin, yükselen sıcaklıkta alkali ortamda kararlı olduğu da önem taşır. Deterjanlarda EDTA çeşitlerinin en önemli fonksyonu perborat ve perkarbonat ağartmasını kararlı yapmaktır. Dekompozisyonu katalizeyen ağır metallerin eser miktarlarının engellemek için % 0,5-0,1 kadar az gereklidir. Sabun:EDTA kalıp sabuna, tuvalet sabunlarına, ve traş sabunlarına renk kaybı ve küf (ekşime, kokma) oluşumunu önlemek amacıyla eklenebilir. Kozmetik ve tuvalet malzemeleri: Temizleyici ve yağ gidericiler:EDTAnın çözünürlüğü ve hidrolize karşı direnci, onu endüstriyel ve kurumsal temizleyici ve yağ gidericilerde kullanışlı yapar. Su taşıyan kalıntıların, temizlenmiş yüzeye yerleşmesini engeller ve boru,nozzle ve tanklarda pul oluşumunu önler. Ayrıca, temizleme prosesinin tamamı boyunca deterjanlıklarını ilerleten yüzey aktiflerle etkileşim içindedirler. EDTA çeşitleri öyle çözünürlerdir ki, birçok formülasyonlarda bulunan fosfatların tamamını veya birkaçının yerini almak için kulanılır. EDTA çeşitleri, emülsiyonlara(yağlayıcı, parlatıcı dahil), su sertliği ve polivalent metal iyonlarının etkisini en aza indirmek için katılabilir.

POLYOX WSR-301

Kozmetikte bir çok üründe kullanılır. Kayganlık sağlar. Yayılım ve köpük etkiniliğini artırır. Traş ürünleri, jöle, Şampuan, sıvı sabun gibi ürünlerde kullanılır.

TEQ HC 40

çözücü etkili yüzey aktif. esans emülgatörü. saç jölesi, Şampuan da kullanIlIr. W/O karrışımmlarda yan emülgatör sulu çözeltiler içinde hidrofobik aktif maddelerin çözülebilir hale getirmek için kullanılır.

CARNAUBA WAX T3

Bitkisel bazlı gıda, kozmetik, ilaç endüstrisinde kullanılan kendisine has doğal kokusu ve tadı minimuma indirgenmiş olduğundan tercih edilen bir wakstır. Uygulama sahasına göre (%2-10)

SASOLWAX 2528

Bağlayıcı, cilt hissiyatını arttırıcı, film oluşturucu, saç kondisyoneri, cilt kondisyoneri gibi fonksiyonları vardır.. W/O kremler, ruj, su içermeyen yağ jellerde kullanılır. Erime Noktası 72-76C

EMULDAC AS 25

Kozmetik ürünlerinde emülgatör. Saç, el kremleri(%0.1-0.5), O/W emülsiyonları

TEQWAX 8104 W

Bağlayıcı, cilt hissiyatını artırma, film oluşturma, saça ve cilde kondisyon verme amacı ile kıvamlı kozmetik ürünlerinde kullanılır. Özellikle cildin nemini artırır. İritasyon düşürür. Ruj, maskara, krem, losyon, deo stick, saç waxı, fondöten, depilasyon da kullanılır. Organik versyonu vardır.

LIKIT PARAFIN

Cilde yağlılık hissi vererek nemlendirme hissiyatını artırır.

TEQFEEL 100

Mükemmel yumuşaklık,yumuşak-kaygan-ipeksi bir his,şampuanlar için iyileştirici etki,parlaklık. Cilt koruyucu,güneş kremi,makyaj,losyon,şampuan,saç spreyi,yosun modellemesi,renkli kozmetik de kullanılır.

NAFOL 1618 H

O/W kremleri ve losyonları; deodorant ve antiperspirant stiklerde;şampuanlarda, balsamlarda;renkli kozmetikte kıvamlaştırıcı baz olarak kullanılır. polaritesi ortadır. Ayrıca dolgu maddesidir. Krem, losyon ve saç kremleri saç bakımı, cilt bakımı

BIOSTYLE XH

BIOSTYLE XH polimer, şeffaf, sert tutuşlu saç jellerinde, köpüklerde ve hacim kazandırıcı özelliklerin istendiği diğer şekillendirme yardımcılarında kullanım için tasarlanmış doğal olarak türetilmiş bir saç sabitleyici polimerdir.

TEQGUARD EHGP

Tüm kozmetik ürünlerinde kullanılabilecek geniş spektrumlu koruyucudur. Güvenli bir koruyucu olup bakteri, maya ve mantara karşı etkilidir. tüm cilt bakım ürünlerinde durulanan ve durulanmayan kullanılabilir. Paraben, Formaldehit ve CIT/MIT içermez. Sıvı kozmetik koruyucu ıslak mendil ve hassas uygulamalar için uygundur. Bu hafif sıvı karışımı şeffaf jeller için ideal bir çözümdür ve hidroliz, sıcaklık ve pha karşı kararlıdır

Designed & Developed by CLA23 Web Lab | Copyright © 2019 Kale Kimya