Kozmetik - Traş Kremi - Ferahlatan Formüllerimizin revize süreci devam etmektedir

No : 129


Anti irirtant esterler ile desteklenmiş, tahrişleri salyangoz özü ile iyileştiren sabun bazlı traş kremi.


Anti irirtant esterler ile desteklenmiş, tahrişleri salyangoz özü ile iyileştiren sabun bazlı traş kremi.

Özellikler

Görünüm: Beyaz Losyon

pH: 7-8

Stability: Parfümünüz ile stabilite yapınız.


Formülasyon

  Faz   Ticari Adı   Kimyasal Adı   Kategori   %
0
A KOKO YAĞI ASİDİ Coco Fatty Acid Emülgatör 5.39
A MONO PROPILEN GLIKOL (USP) Mono propilen glikol USP (E1520) Yağlandırıcı; Humektan 1.5
A STEARIK ASIT Stearik Asit 25
A NAFOL 1618 H Cetyl Stearyl Alcohol 50/50 Kıvamlaştırıcı 0.4
B BORİK ASİT Baric Acid 0.3
B DEIYONIZE SU Aqua 0
B GLISERIN (PHARMA) Glycerine Pharam Grade Yağlandırıcı; Humektan 10
B KOSTİK - BONCUK (SOD.HİDROKSİT) Sodium Hydroxide 0.7
B POTASYUM HIDROKSIT Potasyum Hidroksit 5.7
B POTASYUM KLORÜR Potassium Chloride 0.1
B SODYUM SİLİKAT Sodium Silicate 5
C ALLANTOIN Allantoin Aktif Madde 0.2
C COSMACOL ELI C12-13 Alkyl Lactat Kıvamlaştırıcı 0.5
C ESANS Fragrance 0.4
C MENTOL KRİSTAL Menthol Aktif Madde 0.5
C TEQFEEL DMC 12 Peg 12-Dimethicone Kondisyoner 0.5
C TEQGUARD MP NA Metil Paraben Sodyum BP Koruyucu 0.05
C TEQPON SLS Sodium Lauryl Sulfate 1. Yüzey Aktif 0.2

Uyarılar

Su miktarı için formülü 100 e tamamlayınız.


Verilen tüm formüller yol gösterici niteliktedir. Ürünlerdeki patent hakkı üreticiye aittir

Proses

A fazı 75-80 C ye ısıtılır, B fazı 75-80 C ye ısıtılır. B fazı A fazına karısıtırılarak eklenir. Sıcaklık 40 C nin altında C fazı ilave edilir. 

 

Kale Kimya`dan tedarik edilebilecek Hammaddeler

KOKO YAĞI ASİDİ

Çözücü ve emülgatör olarak deterjan formülasyonlarında kullanılmaktadır.

MONO PROPILEN GLIKOL (USP)

Kozmetikte ve deterjanda cilt üzerinde yumuşatma etkisi, yüzey aktiflerden gelen cilt üzerindeki iritasyonu azaltmak.

NAFOL 1618 H

O/W kremleri ve losyonları; deodorant ve antiperspirant stiklerde;şampuanlarda, balsamlarda;renkli kozmetikte kıvamlaştırıcı baz olarak kullanılır. polaritesi ortadır. Ayrıca dolgu maddesidir. Krem, losyon ve saç kremleri saç bakımı, cilt bakımı

TEQPON SLS

Anyonik yüzeyaktif olup hem sert hem de yumuşak suda çok iyi bir köpük profili vardır. Çamaşır deterjanı tozları ve tabletleri için ideal, yüksek kütle yoğunluğuna sahip bir iğne olarak tedarik edilir. Şampuan ve duş jelleri gibi kişisel bakım formülasyonlarında birincil yüzeyaktif olarak da kullanılabilir. Aynı zamanda diş macunları ve ağız gargaraları için de kullanılır.

MENTOL KRİSTAL

Mentol cilde ferahlık verir; after shave ve güneş yanığı için olan losyonlar gibi cilt ferahlatıcılarında kullanılır. İlaçlarda ,gıda da ve parfümlerde nane tadı verici ve kötü koku maskeleyici olarak kullanılır. Bu tip özelliklerinden dolayı diş macunu, öksürük damlaları, boğaz pastilleri, dondurma, sakız, şampuan, cilt maskeleri, kağıt mendillerde yaygın olarak kullanılmaktadır

TEQGUARD MP NA

Su fazı koruyucusudur. Kozmetikte O / W ve W / O emülsiyonlarında, ilaç ve gıda sektörlerinde kullanılır. Mantar ve bakterilere karşı oldukça etkilidir. suda çözünür,durulanan ve durulanmayan ürünlerde kullanılabilir.

ALLANTOIN

Yara iyileştirici, ağrı dindirici, anti-irritant, cilt koruyucu ve pürüssüzleştirici aktif madde İritasyon azaltıcı

COSMACOL ELI

Deodorantlarda 24 saat deodorant efekti etki verme ve şampuanlarda da düŞük tuz ile kıvam verme özelliği vardır. Cocoamide DEA muadili olarak kullanılan kıvamlaştırıcı. Kozmetikte yağlandırıcı olarak kullanılır. AHA esteridir, enzimatik deo etkisinden dolayı deo etkili ürünler yapılabilir. İritasyon düşürür. Şampuan, sıvı sabun, duş jeli, deodorant, krem de kullanılır. Güneş ürünlerinde spf artırıcı rol oynar.

TEQFEEL DMC 12

Suda kolayca çözünebilen kondisyoner etkiye sahip, polydimethylsiloxane ve polyethylene/polypropylene-oxide karışımı bir kopolimerdir. Saç köpüklerinde zengin bir köpük sağlar.

GLISERIN (PHARMA)

Gliserin cilt bakım formülasyonlarında en önemli ve en yaygın olarak kullanılan maddelerden biridir. Suda çözünen, kokusuz, renksiz, doğal nemlendirici olan gliserin, yaygın olarak nemlendirici, çözücü veya yağlayıcı olarak kullanılır.